wtorek, 17 maja 2011

Gotujemy 3

Zapiekanka z ryby i pieczarek
Składniki:
filety rybne - 70 dekagramów
bułka tarta - 3 łyżki
Fix Ryba zapiekana w sosie koperkowym Knorr - 1 opakowanie
Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr - 1 łyżka
pieczarki - 40 dekagramów
tłuszcz do formy
cebula - 2 sztuki
gałka muszkatołowa
śmietana - 0.25 szklanki
pieprz
olej - 3 łyżki

Sposób przygotowania:
1.Filety rybne posyp przyprawą Delikt Knorr.
2.Pokrój rybę w kostkę. Posiekaj cebulę i pieczarki.
3.Podsmaż lekko na oleju cebulę, dodaj pieczarki i duś około 10 minut, stale mieszając.
4.Kiedy odparuje z nich woda dodaj rybę i wymieszaj.
5.Żaroodporne naczynie wysmaruj tłuszczem i obsyp bułką tartą. Włóż do naczynia potrawę.
6.Wymieszaj śmietanę z Fixem Ryba zapiekana w sosie koperkowym Knorr. Powstałym sosem polej zapiekankę.
7.Możesz posypać żółtym serem i bułką tartą. Piecz bez przykrycia około 15 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz